HOME STUDIOS DE PLAATS DE OMGEVING CONTACT

Welkom in Sigonce!
Twee prachtige studio's te huur


bild1

Chambre de la Place                                                                                Chambre de la Sirène

Een mooie, hoge studio met uitzicht op de heuvels van Alpes-de-Haute-Provence. Het dorpsplein aan je voeten en de dorpskroeg om de hoek. De ochtendzon is al warm en het zuidelijke licht stroomt binnen.
Twee prachtige studio’s midden in het authentieke dorp Sigonce zijn te huur. Voor langere of kortere tijd. Daar kun je dat boek schrijven, of juist helemaal tot rust komen.

Séjour in Sigonce


bild2

Het huis met op de eerste etage de studio’s                                        Helena op de bank voor het huis

In een volstrekt niet-toeristische omgeving midden in het dorp Sigonce (70km ten noord-oosten van Aix-en-Provence en 100 km van Marseille) is de Zwitserse muzikante en schrijfster Helena Rüegg neergestreken. Op zoek naar een ankerpunt in haar reizend bestaan van internationaal befaamde bandoneoniste vond zij het circa driehonderd jaar oude huis in het hart van het dorp, tegenover het gemeentehuis en naast het dorpscafé.
Het is een robuust huis met muren van bijna een meter dik. De begane grond wordt een culturele plek, waar af en toe een tentoonstelling wordt gehouden of een muziekoptreden georganiseerd. De eerste verdieping is smaakvol en comfortabel verbouwd tot de twee studio’s. Op Zwitserse wijze, dus grondig en met aandacht voor detail en goed sanitair.

De studio’s

sirene1
Chambre de la sirène met open haard (b) en zitje (o) sirene2

place1
Chambre de la place met uitzicht op dorpsplein

bad
Badkamer en Keuken

Beide studio’s zijn geschikt voor twee personen. Zij bieden op 33m2 alles wat je nodig hebt, zoals een complete keuken, een fijn bed (tweepersoons, bestaand uit twee losse bedden) en elk een gloednieuwe badkamer met wc en douche. Er is gerekend op langer verblijf, dus er staat een mooie notenhouten garderobekast. De eigen keuken is uitgerust met oven, koelkast en meer dan genoeg pannen, bestek, borden, glazen etc. Uiteraard is er een goede draadloze internetverbinding. Daarnaast zijn er vele extra’s, zoals de vaste telefoonlijn die je kunt gebruiken en de wasmachine in de kelder. Daar kun je ook bijvoorbeeld meegebrachte fietsen stallen.
Het huis heeft veel sfeer: overal diepe nissen in de fraai gesausde muren, hoge plafonds met originele balken en stoere ramen. En de Chambre de la Sirène heeft een open haard.